NEWS

16 augustus 2020

JEKKO bundelt innovaties in zijn nieuwe SPX650 5 ton model

Deze nieuwe telescopische minirupskraan werd in mei aangekondigd, maar de voorstelling op APEX in Maastricht werd afgelast wegens de coronacrisis. De Italiaanse fabrikant koos dan voor een officiële digitale voorstelling op 30 juli en belooft de eerste leveringen van een reeds goed gevuld orderboekje tegen het einde van 2020.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Op basis van de ervaring die werd opgedaan met de SPX532 en SPX1280, heeft JEKKO de beste eigenschappen en de meest geavanceerde technische oplossingen van deze 2 modellen in één machine geconcentreerd.

Zo kan de nieuwe hydraulische giek van 2 ton met een max. capaciteit van 5 ton, die in 5 stukken tot 16,6 m hoogte kan worden uitgeschoven, worden voorzien van een nieuwe hydraulische JIB van 480 kg met een capaciteit van 1,2 ton. Die kan in 3 stukken worden uitgeschoven en brengt de max. hoogte van de kraan op 23,5 m. De nieuwe JIB bevindt zich onder de hoofdgiek en kan in twee minuten worden geïnstalleerd. Hij werkt met een negatieve hoek van 15° en verhoogt het max. bereik van de hoofdgiek van 14 m tot 19,8 m.

De 5,7 ton kraan wordt aangedreven door een driefasige elektromotor van 16 kW met een 48 V lithium batterij met een capaciteit van 400 Ah (oplaadbaar in 9 uur met de ingebouwde 220 V lader of in 3 uur met een optionele 400 V driefasige externe lader). De machine kan werken tijdens de laadcyclus.

De 360° continu draaiende hoofdgiek is geïnstalleerd op een rupsonderstel met variabele spoorbreedte, uitgerust met dubbel uitschuifbare X-stabilisatoren om het minimale stabiliteitsvlak uit te breiden van 2,9 x 2,9 m tot max. 4,5 x 4,5 m. De stempelpoten zijn hydraulisch draaibaar van 0° tot 72° en hebben een dubbele hoogteverstelling. De SPX650 erft de nieuwe stabilisatiesoftware van de SPX1280. Afhankelijk van verschillende factoren en mogelijke werkomstandigheden, definieert ze in real time de maximale veilige hefbelasting op een specifiek punt, met 5 niveaus van totale stabiliteit.

Het 100% elektronisch geregelde, hydraulische systeem van de SPX650, met load-sensing pomp en DANFOSS PVG 16 proportionele kleppen, biedt 4 gelijktijdige functies. Alle kraanfuncties worden op afstand bediend vanaf de door JEKKO ontwikkelde, draagbare radiobesturingsconsole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.