NEWS

7 september 2020

Supercomfort voor de nieuwe VOLVO ECR58 F-gen. minigraafmachine

Steeds meer merken van bouwmachines besteden bijzondere aandacht aan het operatorcomfort en VOLVO sluit daar perfect bij aan. Volgens de fabrikant is de compacte ECR48 de meest comfortabele graafmachine in haar categorie en biedt ze een unieke flexibiliteit en prestaties bij VOLVO.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De operator is uiteindelijk de enige persoon die de typische prestaties kan oproepen van een machine die het voorwerp is geweest van technologische vooruitgang door een fabrikant.

De ECR48 graafmachine met korte zwenkradius (100 mm off-track) en een bedrijfsgewicht van 5,8 ton wordt aangedreven door een D2.6H – EU V 4-cilinder dieselmotor van 35,5 kW. De ECO-modus in combinatie met automatische vrijloop verlaagt het brandstofverbruik met maximaal 10%. Door de automatische motorstop worden de niet-gewerkte uren niet langer geregistreerd.

In de nieuwe, ruime cabine biedt de verbeterde positie van de geveerde stoel met geïntegreerde bedieningsconsoles een grotere werkergonomie. De nauwkeurige vingertopbediening van de hydraulische uitrusting met proportionele bediening maakt volop gebruik van de gecombineerde werking van het nieuwe hydraulische systeem met load sensing en stroomverdeling. De instellingen van het hydraulisch debiet kunnen eenvoudig worden aangepast om optimale prestaties te garanderen in functie van het gebruikte werktuig.

Een jog wheel maakt intuïtieve menunavigatie op het 5″ kleurendisplay mogelijk teneinde de werking van de ECR58 precies af te stemmen op de vereisten van de werkplek. De stabiliteit door het lage zwaartepunt en de hoge graaf-, breek- en hefkrachten zorgen voor korte cyclustijden.

De parameters van de Steelwrist® titltrotators kunnen eenvoudig vanaf het display worden ingesteld voor totaal comfort. Drie knoppen op de joysticks van de machine bedienen de kantelrotator. Het kantelrotatorbesturingssysteem is volledig gemaakt van VOLVO-onderdelen, het geniet een VOLVO-garantie en wordt geleverd door de VOLVO-fabrieken. De machine is uitgerust met het CareTrack-telematicasysteem. De ECR58 is voor meer dan 93% recycleerbaar, een bewijs dat VOLVO CE zich inzet voor een circulaire economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.