NEWS

28 september 2020

HYVA VULT EDGE LINE N AAN MET DE HC601E 60 tm KRAAN

De HC601e autolaadkraan die reeds aangekondigd was op BAUMA in april 2019, maakt zijn debuut op de markt. De Nederlandse fabrikant voegt daarmee een extra categorie toe aan zijn nieuwe EDGE serie, die van 1 tot 135 ton/meter reikt. Onder de compacte, zware kranen, onderscheiden deze autolaadkranen zich door één van de voordeligste gewicht/hefvermogen verhoudingen op de markt. Dit vertaalt zich in een snellere manipulatie van hogere ladingen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Naast de standaardfuncties zoals dubbele koppeling, negatieve hoek, continue rotatie, multifunctionele radiografische afstandsbediening met handmatige hulpbediening op de kolom en verlenging van de arm tot 8 secties, maken verschillende innovaties de efficiëntie van dit nieuwe model uit.

Te beginnen met de automatische stabilisatie die de laadvloer van de vrachtwagen in horizontale stand houdt om de beste kraanprestaties te garanderen. De bediening van de voorste stabilisator maakt het trouwens mogelijk om een lading aan de voorzijde te hanteren en overbelasting van het chassis te voorkomen. De automatische detectie van de operator, geïnstalleerd op elke stabilisator, activeert automatisch de stabilisator die zich het dichtst bij de operator bevindt en heft de noodzaak om contact op te nemen met de operator op. Het DLD (dynamisch lastdiagram) wordt geactiveerd door een last te wegen na stabilisatie en informeert de operator op het controlescherm over het toegestane bereik van de kraan op basis van zijn stabiliteit voor de geselecteerde last.

Het hijsvermogen van de kraan is altijd onder controle in alle standen van de stabilisatoren. En tot slot kan de kraan, voor het gemak van de bestuurder, met de “Magic Touch”, een nieuwe, gebruiksvriendelijke functie, van transportstand naar werkstand worden gebracht en vice versa, door het activeren van één enkele hendel op de radioconsole (of een knop op het display).

De kraan is verkrijgbaar in 4 modellen: de HC60 met standaard hefbediening, de HC661e met proportionele hefbediening die het hefvermogen met 10% verhoogt ten opzichte van de HC601e en deze 2 kranen in marine versie met specifieke oppervlaktebehandeling, de VR60MNG en de VR62MNG.

Op HYVA’s nieuwe EDGE Line kranen geldt 3 jaar algemene garantie en 5 jaar op structurele onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.