NEWS

29 september 2020

STEELWRIST biedt TCX & S30 snelwissels voor minigraafmachines

Het toenemende succes van de minigraafmachines leidt onveranderlijk tot een grotere veelzijdigheid bij hun gebruikers. De verscheidenheid aan hulpstukken die steeds specifieker worden voor elke toepassing maakt ze tot “polyvalente” werktuigen. Om de 0 > 2 ton machines op de werf nog flexibeler te maken, breidt STEELWRIST zijn productassortiment uit met een gietstalen TCX S30-180 kantelstuk en een S30-180 snelwissel.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Naast de veelzijdigheid die de STEELWRIST producten bieden, moeten ze ook robuust en efficiënt zijn. Daarom biedt de fabrikant de nieuwe gietstalen TCX S30-180 en S30-180 aan. Beide kunnen worden geleverd met handmatige of hydraulische vergrendeling, afhankelijk van de wensen van de klant. De mechanische versie kan eenvoudig worden geüpgraded naar een hydraulische versie.

STEELWRIST lanceerde zijn eerste gietstalen snelwissel in 2012, zodat nu duizenden van dergelijke producten op het terrein worden gebruikt. Gegoten en bewerkt staal wordt specifiek gebruikt voor precisiedelen met hoge sterkte, zoals drijfstangen en krukassen. De voordelen schuilen in het lagere gewicht en de hogere sterkte ten opzichte van gelaste producten die niet altijd goedkoper zijn. De lasvrije S30 snelwissel en TCX kantelstuk bieden grotere contactoppervlakken van de pinnen en een optimale dikte. Dit simpele feit garandeert robuustheid en een langere levensduur.

De S30-180 koppeling weegt amper 15 kg, terwijl het kantelstuk slechts 28 kg weegt. Uiteraard zijn beide perfect geschikt voor graafmachines van 0 tot 2 ton. De kantelinrichting biedt een veilige snelwisseloplossing en een 30° kantelfunctie die de productiviteit van operator en graafmachine verhoogt. Bovendien worden de TCX en S30 snelkoppelingen geleverd met een lasthaak op de vooras die voldoet aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften voor snelkoppelingen.

De TCX vervangt het TMX kantelstuk in het productaanbod van STEELWRIST.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.