NEWS

7 oktober 2020

De nieuwe METSO NORDTRACK serie bevestigt het succes ervan

Wat breken en zeven aangaat, had de Finse fabrikant eind vorig jaar zijn aanbod uitgebreid met een nieuwe mobiele METSO NordTrack™ reeks, die door BIA wordt verdeeld. Na afloop van het eerste semester van 2020, waarin de verkoop werd opgestart, waren wereldwijd reeds meer dan 100 eenheden verkocht, waarvan 2 in België.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De Nordtrack™ reeks die in maart 2020 op CONEXPO-CON / AGG 2020 in Las Vegas werd voorgesteld, omvat 19 machines die het huidige METSO assortiment aanvullen. Voor de kaakbrekers zijn dat de NordTrack J90, die kleiner is dan de LT96, en de NordTrack J127, een breker met een zeer grote invoerbreedte. De I908S impactbreker, die kleiner is dan de LT1110, maakt het NordTrack aanbod compleet.

Het gamma is vooral indrukwekkend voor zeef- en transporttoepassingen, met 5 nieuwe mobiele zeven en een scalpeerzeef, en vooral 10 modellen mobiele transportbanden, 4 machines in het standaardgamma en 6 machines in het versterkte gamma, op wielen en op rupsen.

De twee machines die door BIA werden geplaatst, zijn een mobiele scalpeerzeef S2.11 voor hoogvolume scalpeer- en zeeftoepassingen, en een compacte CT20 rupsband.

De verkoop en leveringen zijn wereldwijd gestart en de grootste vraag tot nu toe komt uit Noord-Amerika en Europa. Klanten bestellen NordTrack brekers voor C&D (beton en sloop) stortplaatsen en aggregaatgroeven, evenals NordTrack zeven voor het zeven van aggregaten en industriële toepassingen, zoals het zeven van strooisel en het voorzeven van bovengrond.

Het is een gamma dat voldoet aan de behoeften van kleine en middelgrote aannemers die hun aggregaatactiviteit verder willen ontwikkelen, of het nu gaat om recycling of om de productie van nieuwe aggregaten op kleine schaal”, stelt Vesa TULOISELA, Director of NordTrack Product Offering at Metso Outotec. “De kenmerken en opties van het assortiment zijn zodanig geselecteerd dat de apparatuur gemakkelijk te gebruiken is en gemakkelijk te verplaatsen tussen de werkplekken. We zijn van plan om in de nabije toekomst nieuwe functies en assortimentsuitbreidingen aan te kondigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.