NEWS

12 november 2020

De nieuwe minigraver TAKEUCHI TB257FR is er !

Nadat hij begin dit jaar de eerste modellen van de serie 3 uitbracht, met de TB370 monoboom en two piece boom, kondigde TAKEUCHI ook de TB257FR minigraafmachine aan voor het 4de kwartaal 2020. De machine is nu beschikbaar met haar nieuwe KUBOTA Stage V motor van 39 kW met turbocompressor, dieselroetfilter en dieseloxidatiekatalysator.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De side-to-side (STS) offset boom op de TB257FR compacte graafmachine van 5,8 ton, in combinatie met een lichte overhang van 180 mm, maakt een bijna 360 graden rotatie mogelijk binnen de 2.000 mm spoorbreedte van de machine. Dit plaatst haar in de categorie van de zeer kleine draaicirkels voor werken in krappe ruimtes, vooral omdat het exclusieve en gepatenteerde zwenksysteem van de giek het mogelijk maakt om de graafmachine links of rechts te laten graven zonder dat ze moet worden verplaatst.

Dit bijzondere feit biedt een uniek zicht op het hulpstuk. De graafmachine heeft drie werkstanden: Standard, ECO en High Altitude. De motor biedt automatisch stationair draaien, automatische koude start en een veilig startsysteem. Door het lagere zwaartepunt en het betere tegengewicht ontstaat een uiterst stabiel platform met een hefkracht die vergelijkbaar is met die van een conventionele machine. De trekkracht van de rupsen is met 19% verhoogd en de rijsnelheden van de graafmachine zijn gelijk aan 2,8 km/u en 4,8 km/u.

De drukcabine met airconditioning is uitgerust met een AM/FM/MP3 Bluetooth radio, een geveerde stoel met hoge rugleuning, multifunctionele joystickbediening en een 5,7 inch scherm. De kanteling van de cabine werd verbeterd om vrije toegang te verlenen voor een vlotter onderhoud. De graafmachine is standaard uitgerust met een geïntegreerd hydraulisch snelwisselsysteem en 3 hydraulische leidingen. Het hydraulische load sensing systeem regelt het automatisch terugschakelen van de rijaandrijving in functie van het benodigde vermogen.

De standaard, 38 cm brede rubberen rupsen kunnen worden vervangen door optionele stalen rupsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.