NEWS

20 november 2020

De HYUNDAI HX85A midigraafmachine nu ook in Europa

De levering van de HX85A graafmachine, die in april vorig jaar in wereldpremière op BAUMA werd voorgesteld, heeft enige vertraging opgelopen, ongetwijfeld als gevolg van COVID-19. Deze compacte graafmachine in de categorie van 8 tot 9 ton is uitgerust met een tweedelige giek en maakt deel uit van de “A” serie, een nieuwe generatie bouwmachines die voldoet aan de Europese emissienormen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De fabrikant wilde er een zeer efficiënte en gebruiksvriendelijke machine van maken, die in de stad haar ideale werkterrein vindt. Daartoe is de HX85A graafmachine uitgerust met tal van functies en eigenschappen die we op de grotere graafmachines terugvinden.

Het ervaren oog zal in het ontwerp van de nieuwe achterklep het charismatische “tijgeroogontwerp” herkennen dat door het merk wordt geprezen, maar bovenal ook een profiel dat gunstig is voor een goed zicht naar achteren.

De YANMAR 4TNV98C-PHYB motor van 49,9 kW drijft het load sensing hydraulische systeem aan met een debiet van 144 l max./min., dat de prestaties van de machine tijdens meerdere en gelijktijdige bewegingen handhaaft. De Stage V motor is voorzien van een intelligente elektronische regeling en een zelfregenererend DPF uitlaatgasnabehandelingssysteem.

De nieuwe ruime cabine is ergonomisch ontworpen en toegankelijk met een optionele slimme sleutel. Alle functies zijn handig gepositioneerd voor een eenvoudige bediening. Ze is uitgerust met de nieuwste intuïtieve technologie, die de druk voor de bestuurder vermindert en vermoeidheid voorkomt.

De tweedelige giek verleent de midigraafmachine een flexibel werkbereik met een armverlenging tot 7,48 m, en de mogelijkheid om te graven tot een maximale graafdiepte van 4,66 m dicht tegen de rupsen aan. Een optioneel 4-weg zwenkblad draagt bij tot het nivelleringsgemak en het gebruik ervan versterkt de stabiliteit van de HX85A, die door zijn kleine zwenkstraal en compacte afmetingen geschikt is voor werken in beperkte ruimtes, zoals in steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.