NEWS

2 december 2020

Speed Control op MECALAC 6MCR, 8MCR & 10MCR graafmachines.

Dit is één van hun vele bijzonderheden: de MCR graafmachines behoren tot de snelste in hun categorie. Ze rijden tegen een snelheid van 10 km/u, wat twee keer zo snel is als om het even welke andere kleine graafmachine. Nieuw is bovendien dat de MECALAC 6MCR, 8MCR en 10MCR graafmachines/schrankladers op rupsen nu standaard zijn uitgerust met het “Speed Control” systeem voor het beheer van de rijsnelheid.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Veel machinisten kiezen voor joystickbediening om de lange afstanden op de werf af te leggen die de snelheid van deze MCR graafmachines mogelijk maakt. Hun fingertip mobiliteit in “schrank” modus met de linker joystick is onderdeel van het besturingscomfort van deze machines. MECALAC voegt nu een nieuwe functie toe waarmee een maximale rijsnelheid kan worden ingesteld, van de traagste tot de snelste, en dat onafhankelijk van het motortoerental. Het apparaat werkt als een begrenzer; er zijn 20 snelheidsniveaus beschikbaar. De “Speed Control” maakt het gemakkelijker om te rijden bij precisiewerk en bij zeer lage snelheid, zoals maaien of schaven.

Deze begrenzing, een garantie voor passieve veiligheid, wordt bediend vanaf het instrumentenpaneel en zorgt ervoor dat de operator zich volledig op zijn taak kan concentreren. Hij moet zijn voet gewoon op het pedaal houden. De MCR graafmachines zijn dus niet alleen sneller, ze onderscheiden zich ten opzichte van traditionele graafmachines zowel door hun snelheid als door hun gebruiksgemak en precisie. De fabrikant claimt overigens een 77% hogere lastverplaatsingsefficiëntie in één handeling dan bij traditionele graafmachines.

Deze evolutie hoort bij de aanpak van MECALAC die erop gericht is om het leven van de gebruikers te vereenvoudigen, zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.