NEWS

4 december 2020

Meesterzet! BOBCAT lanceert zijn roterende verreikers

We kunnen ons afvragen aan wie we deze meesterlijke zet moeten toeschrijven. Is het Roy HAAKER, Vice President Sales & Marketing van DOOSAN BOBCAT EMEA, of Ricardo MAGNI, de flamboyante oprichter van het gelijknamige bedrijf? In ieder geval is de overeenkomst tussen de twee ondernemingen een mooi voorbeeld van een win-win-contract. Een kleine revolutie op de markt van de roterende verreikers.

Klik op de foto's om ze te vergroten

BOBCAT, een bekende fabrikant van verreikers die in het Franse Pont-Château ontwikkeld en gebouwd worden, brengt al geruime tijd onder zijn merknaam roterende verreikers op de markt die door DIECI worden geleverd. De combinatie van de technische en commerciële kracht en wereldwijde reputatie van het Amerikaans-Tsjechische merk BOBCAT, met de industriële engineering en ervaring in verreikers van het Italiaanse MAGNI, verschaft de markt een compleet aanbod in deze machinecategorie.

Deze nieuwe serie BOBCAT roterende verreikers omvat 10 modellen die voldoen aan de Stage V norm voor de Europese markt, met hefhoogtes van 18 tot 39 m en hefcapaciteiten van 4 tot 7 ton. Daarnaast zijn er nog 4 andere modellen met Stage IIIA motor voor het Midden-Oosten, Afrika en Rusland/GOS, met een hoogte van 18 tot 25 m en een hefcapaciteit van 4 tot 6 ton.

Het belang voor BOBCAT is niet gering, in lijn met zijn “Next is Now!” strategie wilde de Amerikaans-Tsjechische fabrikant deel hebben aan de continue groei van de markt voor roterende verreikers. De EMEA regio vertegenwoordigt 85% van het volume van de wereldmarkt, met een verkoop in 2019 die voor het eerst meer dan 3.000 eenheden bedroeg. In de afgelopen 5 jaar is de verkoop van deze machines in Europa met 23% gestegen.

Het belang voor MAGNI TH is niet minder groot, het is een nieuwe stap in de richting van een verdere ontwikkeling en consolidering van zijn aanwezigheid op de wereldmarkten en teneinde zijn leiderschap in het segment van de roterende verreikers te bevestigen. Met de gloednieuwe productiesite van 35.000 m2 in Castelfranco Emilia bij Modena en de bestaande fabriek van 6.000 m2 zal MAGNI TH over voldoende capaciteit beschikken om 3.500 roterende machines per jaar te produceren.

We komen later terug op de verschillende aspecten en machines die in het nieuwe BOBCAT programma zijn opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.