NEWS

17 december 2020

MOFFETT E4 NX, de eerste elektrische meeneemheftruck ter wereld

Met de eSerie lanceert HIAB, van de groep CARGOTEC, een nieuwe generatie 3-wielaangedreven meeneemheftrucks die vier volledig elektrische modellen telt. Afgelopen voorjaar heeft HIAB zijn 75.000ste thermische meeneemheftruck geleverd, nu slaat de nieuwste eSerie generatie een nieuwe koolstofvrij weg in met MOFFET.

Klik op de foto's om ze te vergroten

MOFFETT is een Iers succesverhaal. De Ier Robert MOFFETT en de Nederlander Hessel KOOI zijn de uitvinders van de meeneemheftruck. In 2000 fusioneren Moffett en Kooiaap tot “Moffett-Kooi”. In 2005 krijgt het hele assortiment de naam “Moffett”. Alle meeneemheftrucks van het merk worden geproduceerd in de ultramoderne fabriek in Dundalk, in het graafschap Louth.

Op basis van het chassis van een MOFFETT M4 ontwierp HIAB een zero-emissie meeneemheftruck, aangedreven door lithium-ionbatterijen en uitgerust met nieuwe bedieningselementen en de nieuwe HMI (Human Machine Interface) die de batterijcapaciteit, machineprestaties en onderhoudsinformatie weergeeft. De MOFFETT E4 NX kan worden opgeladen via een normaal huishoudelijk stopcontact, of via een 30 ampère stopcontact om sneller op te laden, maar ook vanaf de vrachtwagen tussen de leveringen door.

Lagere onderhoudskosten en elektrisch opladen zorgen ervoor dat de totale gebruikskosten lager zijn dan bij het gelijkwaardige dieselmodel. De heftruck is ontworpen met minder bewegende delen, waardoor de onderhoudstijd en kosten voor reserveonderdelen worden beperkt.

De nieuwe MOFFETT eSerie, die momenteel wordt aangeboden in 4 E4 NX all-terrain modellen, zal binnenkort worden uitgebreid met andere versies. Hij is milieuvriendelijk omdat hij geen uitstoot of geluid produceert en minder trillingen veroorzaakt dan een thermisch model, waardoor hij veel comfortabeler en veiliger is voor de gebruiker die geen gehoorbescherming hoeft te dragen.

De MOFFETT eSerie is een voor de hand liggende keuze in lage-emissiezones, om ’s nachts te werken of om aan de duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen. De MOFFETT eSerie heeft een ingebouwde connectiviteit waarmee eigenaars toegang hebben tot HIAB’s HiConnect™ systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.