NEWS

18 december 2020

1ste RD7 handgeleide dubbele trilwals bij WACKER NEUSON

Naast een uitgebreid assortiment stampers en trilplaten, biedt WACKER NEUSON een breed scala aan tandemwalsen, grondverdichters met enkele wals en een sleuvenwals voor verdichting. De fabrikant voegt aan deze categorie een 700 kg wegende RD7 handgeleide tandemtrilwals toe.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Volgens de fabrikant levert dit eerste 650 mm brede model met een diameter van 400 mm van de nieuwe RD7 trilwalsengeneratie onberispelijke resultaten voor de verdichting van korrelige grond en asfalt. Ergonomie en prestaties stonden centraal bij de ontwikkeling van deze nieuwe apparatuur en het ontwerp van de stuurstang, opnieuw ontworpen in termen van functies en bedieningsgemak, vergemakkelijkt de verdichting aanzienlijk voor de operator. Door de lage hand-armtrilling van minder dan 2,5 m/s², de laagste op de markt, zijn er geen beperkingen van de werktijd meer nodig.

De vooruit/achteruit hendel omvat verschillende functies: de voorwaartse en achterwaartse beweging van de machine, de rijrichting en continu aangepaste snelheid of stoppen, simpelweg door de hendel los te laten. De hoogte van de stang kan worden aangepast voor een ergonomische werkhouding voor elke operator. De hydraulische parkeerrem stopt de machine automatisch zodra ze ophoudt met werken, wat de veiligheid verhoogt, vooral op hellingen. De lange stang en de daarmee gepaard gaande grote hefboomwerking maken het draaien en keren gemakkelijker.

De tweetraps trilfrequentie is optimaal afgestemd en geeft goede resultaten, zowel bij asfaltverdichting als bij het verdichten van korrelige materialen.

De lage zijdelingse overhang van het frame van amper 30 mm maakt een precieze verdichting mogelijk tot aan de rand van muren en muurtjes. De machine is verkrijgbaar met verschillende motoren (6,8 tot 8,7 kW), zowel diesel als benzine: HONDA, HATZ, YANMAR. Een groot waterreservoir (60 l) maakt lange werksessies mogelijk zonder bijvullen. De machine is snel klaar voor transport dankzij de grote bevestigingsringen aan alle zijden en de automatische pedaalvergrendeling van de stang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.