NEWS

15 februari 2021

MOBISCREEN MS1202 en MS1203, 2 nieuwe zeven bij KLEEMANN

Met een royale vultrechter van 10 m3 beloven deze twee nieuwe zeefinstallaties een maximale productie van 750 ton/u. Zelfs met de discontinue laadcyclus van een grote wiellader, zorgt het grote hoppervolume voor een continue toevoer van materiaal naar de zeef. Dergelijke prestaties vereisen een doordachte materiaalstroom.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Dit is wat de Duitse fabrikant garandeert voor zijn 2 nieuwe machines MS1202 en MS1203, die worden toegevoegd aan zijn reeds uitgebreide zeefgamma van 10 modellen. Het zijn ongetwijfeld de grootste mobiele zeefinstallaties ter wereld die in één stuk kunnen worden vervoerd. Afgezien van de MS23 D (800 ton/u), zijn de 2 nieuwe zeven ook de meest productieve van het hele gamma (750 ton/u).

De MOBISCREEN zeven met 2 (MS 1202) of 3 (MS 1203) zeefdekken hebben een zeefoppervlakte van 12 m² op het bovenste en middelste dek en van 11 m² op het onderste dek. Naast de keuze van geschikte roosters met verschillende maaswijdten (vierkant, rechthoekig …), blijft de afstelling van de zeefhoek en amplitude in functie van de verschillende materialen en hun aard eenvoudig en intuïtief. Het juiste gebruik van deze instellingen is cruciaal om de prestaties te handhaven.

De zeefinstallatie wordt aangedreven door een krachtig hydraulisch blok. Met de Dual Power optie kunnen de zeefmachines efficiënter op een puur elektrische manier worden aangedreven. Een CAT motor van 168 kW staat in voor de diesel/hydraulische aandrijving van beide machines.

De MS 1202 voert een classificatiezeving uit voor maximaal 3 eindkorrelgroottes met een toevoer van max. 160 mm. Hij is uitgerust met een scalper met medium spread bars van 100 of 150 mm en een gladde toevoerband. Met kabel- en radiobediening en een transportgewicht van 38 ton.

De MS 1203 voert een classificatiezeving uit voor maximaal 4 eindkorrelgroottes met een toevoer van max. 160 mm. Hij heeft dezelfde standaarduitrusting als de MS1202, maar zijn transportgewicht is gelijk aan 42,5 ton.

Beide zeven kunnen worden gecombineerd met de KLEEMANN breekinstallaties van zowel de EVO serie als de PRO serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.