NEWS

16 februari 2021

Nieuwe AC 80-4 all-terrain telescoopkraan bij TADANO-DEMAG

In de categorie van de zelfrijdende all-terrain kranen onder 100 ton, vervolledigt TADADO-DEMAG zijn gamma met een nieuwe AC 80-4 kraan. Sinds 1998 stond in de catalogus van de fabrikant al de AC 80-2, een alom geprezen model van 80 ton met een giek van 50 m. De DEMAG AC 80-4 bouwt voort op de verworvenheden van deze voorganger en verbetert aanzienlijk zijn vermogen en reikwijdte tot 60 m.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De lengte van de nieuwe 60 m lange HA60 hoofdtelescoopgiek kan worden vergroot met een optionele, 6,5 m lange jib die op de arm kan worden gevouwen en versteld in een hoek van 25° en 50°. De verlenging biedt nog steeds een hefvermogen van 23,8 ton. Volgens de fabrikant is de AC 80-4 de beste in zijn categorie wat trekkracht betreft met 66,9 kN, of 6,8 ton. Zijn geringe breedte van 2,55 m, een totale lengte van 12,15 m en een hoogte van minder dan 3,85 m maken hem tot een compacte kraan voor krappe bouwplaatsen.

Aangedreven door een MERCEDES-BENZ Stage V dieselmotor van 340 kW en een maximumkoppel van 2.200 Nm, met een G230-12 transmissie van de motorfabrikant, kan de kraan op de weg zelf tot 9,3 ton ballast dragen binnen de laadlimiet van 12 ton/as. Dit alles met de 6,5 meter lange zwenkjib. De aandrijfassen 1 en 4, gerangschikt in 8x4x8, zijn uitgerust met de selecteerbare, dwarse differentieelblokkering. Alle assen zijn gestuurd. Als optie kan as 3 worden ingeschakeld voor een 8x6x8 opstelling.

Vernieuwingen zijn te vinden in de opties die voor dit model beschikbaar zijn. Met de nieuwe Demag Surround View functie kan de AC 80-4 op de bouwplaats worden gepositioneerd. Deze gepatenteerde functie maakt gebruik van de 4 camera’s van de kraan en toont een computerondersteund diagram van de mogelijke uitschuiflengtes van de steunpoten, evenals de achterste verplaatsingsradius van het contragewicht, in de daadwerkelijke kraanstand. Op de weg worden de camera’s van het systeem automatisch geactiveerd wanneer het knipperlicht wordt gebruikt, voor een beter zicht langs de zijkant.

Het innovatieve IC-1 Plus besturingssysteem van DEMAG bepaalt het draagvermogen van de kraan voor elke giekpositie, op basis van de rotatiehoek van de bovenbouw en met elke stabilisatorconfiguratie, inclusief de asymmetrische configuratie.

In combinatie met de Flex Base, een continu variabel stabilisatorsysteem dat zich aanpast aan de configuratie van de locatie, kan het maximale draagvermogen in elke situatie worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.