NEWS

18 februari 2021

GEBROEDERS GEENS lanceert zijn nieuwe KNIKMOPS 140 kniklader

De Belgische fabrikant GEBROEDERS GEENS, die al meer dan 30 jaar zeer gewaardeerd wordt in de wereld van de gebruikers van lichte en compacte machines, lanceert begin dit jaar een nieuw model kniklader, de KNIKMOPS 140. Dit is een aanvulling op de serie van 9 generieke KNIKMOPS en 2 ROLLMOPS machines, die allemaal in verschillende modellen leverbaar zijn.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Bij de ontwikkeling van zijn machines streeft de fabrikant naar “eenvoud boven alles”, aangezien zijn machines in de eerste plaats bedoeld zijn voor veelzijdige wegenwerkers die een intuïtieve bediening op prijs stellen. Net als een Zwitsers zakmes, zijn ze gemakkelijk te vervoeren en kunnen ze voor allerhande taken worden gebruikt.

Eenvoud betekent evenwel niet “basismachine”. Ze bieden een hoog hefvermogen in verhouding tot hun gewicht, ze zijn betrouwbaar en productief. En dit omdat de GEENS constructiewerkplaatsen een reeks opties hebben ontwikkeld die zijn aangepast aan de specifieke toepassingen die door de gebruikers worden gevraagd, en soms op eenmalig verzoek. De onderneming presenteert dus een dertigtal variaties op modellen met verschillende vermogens voor een veelheid aan toepassingen.

De KNIKMOPS 140 heeft een YANMAR 3TNV88C Stage V motor van 27,5 kW onder de motorkap. De regeneratie van de roetfilter gebeurt tijdens het werk, via het vereenvoudigde digitale dashboard, zonder dat de bestuurder zich daar zorgen over hoeft te maken. Hoewel het profiel van de lader erg lijkt op dat van de KNIKMOPS 130, schuilen de opmerkelijkste verschillen in het hydraulische systeem en de sterkere en bestendigere hefcilinder. Deze laatste geeft de machine een maximale hefkracht van 1.600 kg dankzij een hydraulisch debiet van 48 l/min. met een maximale druk van 180 bar, waardoor de machine een oneindig aantal aanbouwdelen kan vervoeren en bedienen. Dankzij het compacte en robuuste stalen chassis is het een machine die is gebouwd voor het zware werk, met een bedrijfsgewicht van 1600 kg. De machine is uitgerust met terreinbanden en heeft een breedte van 1,35 m en een totale hoogte van 1,97 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.